/ iStock/Getty Images
Един човек e загинал, a седем са ранени в резултат на намушкванията с нож снощи в центъра на британския град Бирмингам. Това се съобщава на уебсайта на полицията на града, административен център на окръг Уест Мидландс, който по-рано описа станалото като "голям инцидент".
 

"Можем да потвърдим, че започнахме разследване за убийство след събитията, които се случиха в центъра на Бирмингам през нощта. Един мъж, за съжаление, почина. Друг мъж и жена са тежко ранени, още петима души също са ранени, но нараняванията им не представляват заплаха за живота", съобщи полицията, допълвайки, че нейните служители събират доказателства от местопрестъплението.

Един убит и ранен при престрелка в Белград

В брифинг на живо по Скай Нюз, началникът на полицията в Бирмингам Стив Греъм заяви, че правоохранителните органи търсят един заподозрян във връзка с нападенията, за които полицията твърди, че са свързани.
 

Той добави, че "няма абсолютно никакви индикации, че те са свързани с тероризъм" или че нападателите са били водени от омраза. "На този етап не можем да идентифицираме някакъв конкретен мотив, но изглежда като непредумишлено нападение", каза Греъм. 
БГНЕС