Борис Джонсън
Борис Джонсън / Gulliver/Getty Images
Британският премиер бе изписан от болницата след едноседмичен престой
Британският премиер Борис Джонсън изрази своята благодарност към медиците, спасили живота му през 7-дневния му престой в лондонската болница. Възстановяването му от коронавируса го оставя в кондиция, от която няма да може веднага да продължи професионалните си задължения, предаде „Блумбърг“.

Борис Джонсън е изписан от лондонската болница

Джонсън даде изявление в 5-минутно видео в Twitter, в което се обърна Националната здравна система, в която лекарите са се борили за неговия живот. Той благодари за „куража и смелостта“ на докторите, медицинските сестри, санитарите и готвачите, които са всекидневно в тази борба.
 


Приветствайки работата на медиците в болницата "Сейнт Томас" в Лондон, премиерът споделил с приятели: "Не мога да им благодаря достатъчно", съобщава Sky News.

Кари Саймъндс, бременната годеница на Борис Джонсън, също благодари на медицинския екип, помогнал на британския премиер да се справи с COVID-19. Тя добави, че по време на престоя му там е имало "много трудни" моменти.

Годеницата на Борис Джонсън благодари на лекарите, грижили се за него

"Не мога да намеря думи, за да благодаря на нашата великолепна Национална здравна служба. Екипът в болница "Сейнт Томас" беше невероятен. Никога няма да мога да ви се отплатя и да престана да ви благодаря", написа тя в Twitter.