Двама братя арестувани в Брюксел заради атентатите в Париж
Двама братя арестувани в Брюксел заради атентатите в Париж / БГНЕС, архив

Двама братя са арестувани в неделя вечерта след продължителен обиск в центъра на Брюксел. Той е извършен в рамките на разследване във връзка с нападенията в Париж, съобщи за АФП белгийската прокуратура.

Квартал Моленбек - развъдник на джихадисти за ужас на жителите му

Двамата са отведени за разпит. Според представител на прокуратурата акцията е свързана с атентатите в Париж от 13 ноември, но не с издирването на един от главните заподозрени Салах Абделслам. Операцията в централната част на града е продължила около пет часа.

Общо петима души са задържани в Брюксел от в неделя вечерта досега в рамките на разследването на нападенията в Париж, съобщи белгийската федерална прокуратура, цитирана от световните агенции.

В неделя вечерта полицията обискира сграда в централната част на Брюксел и арестува двама братя и техен приятел.

Друго претърсване беше извършено в северната част на Брюксел тази сутрин и още двама души бяха арестувани.

При претърсването не са били открити оръжия или експлозиви. Задържаните ще бъдат изправени пред съдия, който ще реши дали да останат в предварителния арест. Резултатите от претърсването на сградата е бъдат обявени по-късно.

След нападенията от 13 ноември в Париж разследването се насочи към Белгия, откъдето са някои от терористите и където няколко души, заподозрени, че са помогнали на нападателите, бяха арестувани.

Все още в неизвестност остава белгийският гражданин Салах Абдеслам, за който се предполага, че е изиграл ключова роля в атентатите от 13 ноември.

Общо осем са обвинените и задържаните от властите в Белгия заподозрени за подпомагане на извършителите на клането в Париж. Тогава загинаха 130 души, а стотици бяха ранени.

Източник: БГНЕС