Доналд Тръмп отново наруши протокола и ядоса журналисти
Доналд Тръмп отново наруши протокола и ядоса журналисти / Guliver/Getty Images

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп излезе от небостъргача си в Ню Йорк снощи за първи път от дни и се разходи в най-големия град в страната, без да бъде придружаван от журналисти, които да отразяват къде се намира той, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп вечеря около два часа със своето семейство, включително с дъщеря си Иванка и съпруга й Джаред Кушнър, в ресторант на няколко преки от Тръмп тауър.

Златна гривна на Иванка Тръмп разпали дебати в интернет (СНИМКИ)

Журналистите разбраха, че милиардерът излиза от дома си едва когато забелязаха голяма колона автомобили, сред които линейка със запалени светлини, да се отдалечава от централата на неговата бизнес империя.

Този ход на Тръмп изненада медиите, тъй като около час по-рано говорителката му Хоуп Хикс подаде сигнал, че новоизбраният президент няма да излиза повече през деня.

Новото първо семейство: Три брака, пет деца и осем внуци (СНИМКИ)

В САЩ съществува практика журналистите да бъдат уведомявани за това, за да могат отразят от първа ръка, а не по разкази на очевидци, действията или коментарите на президента или новоизбрания президент.

Хикс каза, че не е знаела, че Тръмп планира да излиза, и че не е целяла да остави медиите в неведение. Тя посочи, че екипът на Тръмп работи по акредитирането на група журналисти към него.

Помните ли Доналд Тръмп в „Сам вкъщи" и още куп холивудски филми? (ВИДЕО)

Миналата седмица избраният за президент на САЩ пътува от Ню Йорк до Вашингтон, без да бъде придружаван от представители на медиите. От тогава той прекарва по-голямата част от времето си в своя небостъргач в Ню Йорк, а екипът му по предаването на властта предоставя малко информация за неговия график.

Източник: БТА