/ Guliver/Getty Images
Депутати от всички партии вече планират съюз, за да победят плановете на Тереза Май за „твърд Брекзит“, твърди в. „Индипендънт“, позовавайки се на свои източници в парламента. Според изданието, парламентаристите ще дадат знак на Брюксе, че искат „по-мек“ изход, притеснени, че плановете на премиера са равнозначни на бедствие за Великобритания.

Справедлив ли е планът на Тереза Мей за гражданите на ЕС след Брекзит?

Проевропейският консерватор Анна Субри заяви пред вестника: „Ние си говорим един с друг и ще продължим да го правим - това е нещо, което надхвърля обичайни партийни политически съображения“.
Страховете се засилиха, след като Мей претърпя конфронтация в Брюксел, когато ЕС не прие с широко отворени обятия "щедрото предложение" за съдбата на гражданите на ЕС, като предупреди, че това ще влоши състоянието им. Някои от депутатите искат да запазят Великобритания в единния пазар на ЕС и в митническия съюз, макар че други може да не са склонни да стигнат дотам.

Тереза Мей обещава "гладко и организирано" излизане от ЕС

Една от целите ще бъде законопроектът за имиграцията, тъй като степента на новия контрол може да бъде от решаващо значение за определяне оставането на Лондон в единния пазар. „Аз работя с всички. Надяваме се, че нещо конкретно ще излезе от това, защото сме в един от най-важните за страната моменти от десетилетия насам“, добави Субри. Крис Лесли, бивш министър на труда, каза: "Има дискусии неофициално и вратата ми винаги е отворена за депутати от всяка партия, защото на първо място трябва да поставим държавата".

Демонстранти в центъра на Лондон поискаха оставката на Тереза Мей

Тя каза, че е в контакт с някои от 34-те народни представители, които тази седмица оспориха идеята на Джеръми Корби да промени курса си от борба за единния пазар.

Тереза Мей може да се изправи пред вот на недоверие?

Сър Винс Кейбъл, кандидат за либералдемократически лидер, също говори за това как "племенните различия между партиите се разпаднаха" с развитието на „Брекзит“. "Неформално се създават мрежи и няколко от тях са разкрити", посочи той. Депутати от всички партии се радват на по-големите възможности парламентът да упражнява влияние, след като консерваторите загубиха мнозинството си на общите избори на 8 юни.

Меркел: Бъдещето на ЕС е по-важно от Брекзит

Двама бивши министри изразиха решимостта си да съберат "разумно мнозинство", за да отблъснат икономическите щети, отказвайки компромис в изходните преговори. Бившият главен прокурор Доминик Грийв подчерта: "Ако не работим правилно, ще имаме много сериозни проблеми. Въпросът е как парламентът да постигне правилния резултат“. Вълнението в парламента е още едно главоболие за Тереза Мей, след като ЕС блокира опита й за незабавно започване на преговори за бъдеща търговия.

Мей предлага споразумение за гражданите на ЕС във Великобритания

„Тези преговори ще се проведат само ако и когато ЕС прецени, че е постигнат "достатъчен напредък" по отношение на правата на гражданите на ЕС, таксата за „развода“ и ирландската граница“, призна неотдавна британският министър по въпросите на „Брекзит“ Дейвид Дейвис.
БГНЕС