Британската полиция претърсва жилището на семейството, убито във Френските Алпи
Британската полиция претърсва жилището на семейството, убито във Френските Алпи / снимка: Reuters

Британската полиция започна да претърсва жилището на британското семейството, убито във Френските Алпи, предаде ДПА. Телевизиите показаха как полицаи разпъват палатка пред дома на британския граждански от иракски произход Саад Халили в лондонското предградие Клейгейт, и чакат да пристигнат френските им колеги.

Полицията се надява да намери улики, които да изяснят мотивите на жестокото убийство, при което бяха застреляни Саад Халили, съпругата му, по-възрастна жена, вероятно тъща му, и френски велосипедист, за когото се предполага, че е станал случаен свидетел на убийствата. Двете дъщери на Халили, намирали се в колата, в която са били екзекутирани възрастните, оцеляха.

Полицията скоро ще разпита и брата на Халили, след като в медиите се появиха твърдения, че двамата били скарани заради пари. Заид Халили се е явил в британската полиция и е отрекъл между братята да е имало някакъв спор.

Двете деца - единствените известни засега очевидци на престъплението, 7-годишната Зейнаб и 4-годишната й сестричка Зена, са под полицейска защита във Франция, допълва БТА. Днес при тях са пристигнали двама техни роднини. По-голямото дете е със счупен череп и огнестрелна рана в рамото, стабилизирано е, но лекарите още не дават да бъде разпитвано.

Според свидетелски показания малко след нападението, извършено в сряда, района напуснали зелена кола 4х4 и мотоциклет. В издирването на убиеца или убийците са се включили полициите на Италия и Швейцария, където е възможно да са избягали престъпниците.

Четирите жертви на убийството във френските Алпи са получили по два куршума  в главата, показват резултатите от аутопсията. Това съобщи днес прокурорът на Анеси  Ерик Майо. Той отказа да отговаря на въпроси за резултатите от балистичната експертиза и уточни, че вече няма да дава всекидневни пресконференции, освен ако няма да съобщи нещо важно за разследването, предаде АФП.