Коронавирус
Коронавирус / iStock/Getty Images
САЩ са евакуирали от Ухан над 800 души
Бразилка беше арестувана в Рио де Жанейро, след като симулирала зараза с опасния нов коронавирус, за да се опита да получи приоритетен достъп до здравни грижи в диспансер, предаде Франс прес.

Тридесет и девет годишната жена се явила в диспансера в Копакабана, прочут туристически район, и казала, че има симптоми на коронавируса. Тя излъгала, че се връща от Хонконг, където е работила като бавачка. Така тя мобилизирала вниманието на много лекари и била подложена на серия от изследвания. Било предупредено и министерството на здравеопазването. В крайна сметка член на семейството на жената издал, че тя никога не е напускала родината си и така се стигнало до ареста й.

Заразен с коронавируса избяга от болница в Ухан със сатър в ръка

Засега в Латинска Америка не е регистриран нито един случай на зараза с новия коронавирус.

Същевременно стана ясно, че американските власти са евакуирали от китайския град Ухан над 800 граждани на САЩ, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на американския Държавен департамент. Вчера два самолета са излетели от Ухан с американски граждани и близки роднини на хора с разрешение за постоянно пребиваване в САЩ. Всички пътници ще бъдат проверявани от специалисти от федералните Центрове за контрол и превенция на заболяванията.
БТА