/ iStock/Getty Images
Министерството на здравеопазването на Бразилия съобщи, че е подписало сделка с Pfizer за допълнителни 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Над 157 млн. случая на COVID-19 от началото на пандемията

Така Бразилия удвоява броя на ваксините от този производител. Допълнителното количество ще бъде доставено между септември и декември. Бразилия е получила до момента само 1,6 милиона дози от Pfizer от поръчаните първоначално 100 милиона дози, отбелязва агенцията.

Страната се нарежда на второ място в света по брой на смъртни случаи, свързани с коронавирусната инфекция, и продължава да регистрира по над 2000 нови смъртни случая дневно.

По данни на здравното министерство, от началото на пандемията в Бразилия са починали над 425 000 души с диагноза коронаиврус. Процесът на имунизация върви бавно - около 15 процента от населението на Бразилия е получило поне една доза ваксина, сочат данни на министерството на здравеопазването.

Три случая на бразилския вариант на коронавируса в Полша

Страната възнамерява да започне ваксинация на спортистите, треньорите, съдиите и акредитираните журналисти за Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, информира Асошиейтед прес.

Министърът на здравеопазването Марсело Кейрога съобщи във вторник, че пътуващите за игрите в Токио ще бъдат ваксинирани с Pfizer.
БТА