Бойко Борисов
Бойко Борисов / Министерски съвет
Борисов: Ще си понесем последствията, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите
101077
Борисов: Ще си понесем последствията, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите
  • Борисов: Ще си понесем последствията, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите
По повод информациите за апартаментите на Цветан Цветанов и Цецка Цачева, премиерът отново коментира от Брюксел, че е разговарял с всички политици, замесени в скандала и те са били категорични, че всичко е законно. "Като се прибера, ще събера колегите и ще преценим, ако има такова нещо, ще си понесат последствията", заяви премиерът. 

"Последствията ще си ги понесем, дали ще е петно, белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите. Тя, благодарение на българския народ, им нанесе поражения във всички избори, както никоя друга партия”, каза министър-председателят.

Премиерът в Брюксел: Цветанов да помисли откъде дойде тази атака точно сега (ВИДЕО)

Бойко Борисов продължава участието си в редовното заседание на Европейския съвет в Брюксел. След като в четвъртък изрази мнение, че отсрочката за Брекзит трябва да е кратка, днес премиерът коментира отново сделката между Лондон и ЕС.

Министерски съвет

"ЕС винаги е бил диалогичен. Важно е да има Брекзит с правила. Затова се направи този компромис. Подкрепихме това решение”. 
 

Когато се прибера в България, ще събера колегите, замесени в скандалите. В ГЕРБ ще си понесем последствията. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на БСП. И ГЕРБ благодарение на българския народ им нанесе толкова удари, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите, за националните катастрофи, за съсипването на икономика, за фалитите на банките?

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 22 март 2019 г.
Всички 27 държавни и правителствени лидери на оставащите в Евросъюза страни единодушно решиха да дадат отсрочка на датата за излизане на Великобритания от ЕС на основата на два възможни сценария. Брекзит ще бъде отложен до 22 май при условие, че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако споразумението не бъде одобрено.

ЕС отсрочи Брекзит до 22 май, ако парламентът в Лондон одобри сделката за развода

"22 май е крайната дата, защото след това Великобритания трябва да отиде на избори. 29 март всъщност става 12 април. Този компромис се направи, за да даде възможност на британския парламент да вземе решение. Ако не взема решение, 12 април е все едно 29 март”, заяви Борисов.

"Защо съм песимист? 1000 дни не стигнаха, а имаме готов договор, Мишел Барние свърши огромна работа", обясни още премиерът пред българските журналисти.