/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов участва в редовното заседание на Европейския съвет. Преди началото му изрази съжаление, че теми като тази за апартамента на Цветан Цветанов изпращат на заден план всичко добро, което ГЕРБ прави. 

„Ще изчакам кратко време, доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОМПИ да се произнесат. Много внимателно ще проследя тези данни, това мога да ви уверя, защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори. Така, че мога само да ги уверя, че винаги в ГЕРБ сме вземали правилните решения, верните решения. Това, че другите са маскари нас не ни оправдава, това, че там като вземеш предприятия или вземеш апартамент е нещо нормално.

Въпросът е морален, а не само дали сделките са законни или не. Всичко това е много добре планирано и Цветанов трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Така че, като се видим, ще водя разговор не на тема дали е законно или не, предполагам, че би трябвало да е законно. Не са деца, имат глави на раменете.

Просто ми е мъчно, че толкова добри нещата направихме и цялата енергия, цялата гадост която в момента ни удря, е за нещо битово, толкова елементарно, гадно и ненужно", обясни Борисов. 

Бойко Борисов: Кой живеeше в най-хубавите квартали след 1945 г.? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Той коментира и темата за Брекзит и изрази мнение, че отсрочката трябва да е кратка.

"Сигурно цяла нощ ще работим по тази тема и тя касае десетки хиляди български граждани, както и немалко хиляди англичани, които живеят в България", обясни министър-председателят. Той допълни, че е разтревожен за случващото се, защото "времето изтича".

"Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем - и пълна неяснота. Много тежък разговор ще бъде днес", коментира Борисов. Премиерът допусна, че е възможно следващата седмица лидерите от Европейския съюз отново да се съберат на заседание по темата. 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 21 март 2019 г.
От Брюксел Борисов коментира и протестите на медицински сестри, които се провеждат в четвъртък на редица места в страната.

"Даваме огромни пари за здравеопазване, но те явно не стигат до сестрите”, заяви министър-председателят. И допълни, че по този повод е разпоредил на здравния министър Кирил Ананиев да изготви предложение за промяна на методиката за разпределяне на средства, за да бъдат удовлетворени исканията на сестрите.