Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимката е архивна.
Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху. Снимката е архивна. / пресцентър, Министерски съвет, архив

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, съобщиха от правителствената пресслужба.

В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19.

Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

Коронавирус и във френския парламент


„Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, заяви премиерът Борисов пред Нетаняху.

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата правителствени лидери, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кирякос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и други.

ВМА спря да приема пациенти за карантина, но няма коронавирус

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.