/ iStock/Getty Images
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и румънският външен министър Луминита Одобеску снощи са обсъдили румънското разследване относно отломките от дрон, намерени в Румъния близо до границата ѝ с Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на Държавният департамент на САЩ.

Отломки, за които е възможно да са от руски дрон, са паднали върху румънска територия, заяви в сряда министърът на отбраната на Румъния Ангел Тилвар, два дни след като Украйна съобщи, че руски дрон е бил взривен на територията на страната от НАТО. По-рано румънски официални представители отрекоха тази информация и заявиха, че руските атаки в съседна Украйна не представляват пряка заплаха.

Румъния потвърди, че на нейна територия може да са паднали части от руски дрон

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг снощи заяви, че НАТО не разполага с никаква информация, която да предполага умишлена атака от страна на Русия, като същевременно подчерта рисковете от руските въздушни удари в такава близост до територията на алианса.

Русия извършва въздушни удари по цели в Украйна, откакто нахлу в съседката си миналата година, а Киев на няколко пъти е съобщавал за подозрения, че руски оръжия прелитат над или се разбиват в съседни страни, посочва Ройтерс.
Владимир Арангелов/БТА