Бизнесмен съди авиокомпания, третирала мъжете като перверзни
Бизнесмен съди авиокомпания, третирала мъжете като перверзни / снимка: Sofia Photo Agency

Бизнесмен съди британските авиолинии за политиката, която забранява на деца да седят до мъже, които не познават, дори и техните родители да пътуват със същия полет, пише "Дейли мейл". Мирко Фишер обвини "Бритиш еъруейз", че определя всички мъже като потенциални сексуални насилници и че публично се унижават невинни пътници.

33-годишният Фишър разбрал за тази политика по време на полет от летище "Гетуик" с 30-годишната му съпруга, когато седнал между нея и 12-годишно момче. След като всички пътници се настанили, стюард го помолил да си смени мястото. Фишър отказал с обяснението, че съпругата му е бременна и тогава стюардът повишил така тон, че околните пътници се обърнали да видят какво става. Стюардът заявил, че самолетът няма да излети, докато Фишър не смени мястото си. На него не му останало нищо друго освен да изпълни заповедта, но се почувствал толкова унижен, че решил да съди авиокомпанията за сексуална дискриминация, съобщава "Дейли мейл".

Ако той спечели делото, което се гледа следващия месец, "Бритиш еъруейз" ще трябва да преразгледа политиката си. Фишър, който живее в Люксембург със съпругата си и дъщеря им София, заявява за "Дейли мейл", че са го накарали да се чувства като престъпник пред останалите пътници.

От авиокомпанията отказали коментар за вестника. (БТА)