Бизанти: Замяната на смъртните присъди с доживотни – е добър резултат
Бизанти: Замяната на смъртните присъди с доживотни – е добър резултат / netinfo

Замяната на смъртните присъди с доживотни беше коментирана пред Дарик радио от адвокат Осман Бизанти като добър резултат. Очаквам до два-три дни да се задейства правната спогодба между България и Либия, според която осъдените с присъди различни от смърт могат да изтърпят наказанието си в родината си, допълни либийският адвокат. Колко бързо българките ще се завърнат у дома, според него, зависи единствено от бъдещите преговори и задействането на правната спогодба.

Бизанти бе категоричен, че по делата на либийските офицери срещу българските медицински сестри и палестинския лекар за клевета подсъдимите ще бъдат оправдани.

Минути след решението на ВСС д-р Здравко Георгиев коментира, че това прави агонията им по-дълга. Не знам при това положение кога ще се завърнем у дома, допълни докторът. Въпреки своето разочарование от решението на ВСС д-р Георгиев заяви, че все пак се чувства по-спокоен от факта, че смъртните присъди са анулирани.

До момента няма официална позиция на либийските власти, нито изявление на фондация „Кадафи” или Асоциацията на заразените със СПИН либийски деца от Бенгази.