Арета Франклин
Арета Франклин / Guliver/Getty Images
Бивш годеник на Арета Франклин, когото тя е наричала "моят приятел навеки", изяви претенции за дял от наследството й, настоявайки, че 30-годишната им връзка му дава такова право, макар и да е била с прекъсвания, съобщи в. "Сънди експрес".

Знаменитости изпълниха храма за погребението на Арета Франклин в Детройт

Претенцията на пенсионирания 71-годишен полицай Уили Уилкърсън раздели роднините на Арета Франклин и по нея ще се произнесе съдия.

Показа ли Мадона дължимото уважение към паметта на Арета Франклин? (ВИДЕО)

Уилкърсън и Арета Франклин се запознават през 80-те години на миналия век на среща с нейни фенове в Детройт. Те се сближават, но след това се разделят и отново се събират. Арета Франклин нарича връзката им "огнена". Двамата отменят годежа си през 2011 г.

Арета Франклин не е оставила завещание

Арета Франклин, която се е омъжвала два пъти, казва в интервю: "Радвам се, че той прави разлика между жената и певицата, защото не всички мъже могат". По - късно те се сдобряват и връзката им продължава, макар и бурно, до смъртта й.

Двамата по-възрастни синове на певицата - Кларънс и Едуард, които се на 63 и 61 години, са склонни да бъде постигнато споразумение. По-малките обаче - Тед и Кикалф, които са на 54 и 46 години, са "напълно против".

Албуми и песни на Арета Франклин оглавиха чартовете

"Неговото искане напълно раздели четиримата й сина", каза близък на семейството. Тед и Кикалф "мислят, че той само е преследвал парите й и е гледал на нея като на билет за безплатен обяд и неограничен личен пенсионен фонд".
БТА