/ Thinkstockphotos
Би Би Си започна от днес радиопредавания и онлайн информационна емисия на корейски език, по-голямата част от чието съдържание ще е достъпно за севернокорейците, съобщи Франс прес.

Би Би Си разкри колко плаща на своите звезди

Новите програми, които ще се излъчват на къси вълни по три часа дневно и един час на средни вълни, ще се подготвят от екип, базиран в Сеул, Лондон и Вашингтон. "Корейската служба на Би Би Си ще се опре на дългогодишната си репутация за безпристрастност, която Световната служба на Би Би Си е придобила", заяви Франческа Ънсуърт, директорка на Световната служба на Би Би Си.

Би Би Си прави капитален ремонт на програмите си

По-голямата част от новите програми ще могат да достигат до Северна Корея въпреки заглушаването от страна на севернокорейските власти, каза тя. Достъпът до информация е строго контролиран от режима в Пхенян. За достъп до програмите на чужди медии севернокорейците трябва да се сдобиват незаконно с високотехнологични устройства.

Финансов мениджър със солиден опит става шеф на Би Би Си

Корейската служба на Би Би Си е една от 12-те нови, започнати тази година от британската радиокорпорация благодарение на отпуснатите от бюджета 291 милиона паунда. Би Би Си излъчва също на езици като панджабски, йорубски или пиджин и се надява да удвои аудиторията си на 500 милиона души до 2020 г., съобщава АФП. ЦР
БТА