/ iStock/Getty Images
Белгийския посланик в Южна Корея поднесе днес извинения след разпространяването на видеоклип, в който неговата съпруга се нахвърля на служители в магазин, които я заподозрели в кражба, предаде Франс прес.

Съпругата на посланика пробвала две облекла в магазин, преди да си тръгне. Служител веднага я последвал, за да я пита за дреха, с която била облечена и избухнала разправия.

Кадри от камерите за видеонаблюдение на китайска телевизия, разпространени от южнокоресйкия телевизионен канал SBS, показват по-специално жената, която дърпа ръката на служител и му удря шамар. Кадрите са били излъчени с надеждата такъв инцидент да не се повтаря, заяви SBS.
Инцидентът предизвика огромен гняв в цяла Южна Корея, страна, в която законът се спазва строго.

Южнокорейската агенция Йонхап съобщи, че служител на министерството на външните работи е настоял посолството на Белгия да сътрудничи на полицията.

Белгийският посланик Петер Лескуие искрено съжалява за инцидента с участието на съпругата му, обяви посолството в пост на два езика във Фейсбук, уточняващ, че той желае да се извини от нейно име. Каквито и да са били обстоятелствата, начинът, по който тя е реагирала, е неприемлив, се казва в съобщението.

Въпреки че като съпруга на посланик, жената се ползва с имунитет, посолството заяви, че тя ще сътрудничи на полицията. Посолството допълва, че до момента съпругата на посланика не го е направила, тъй като е в болница след като е получила инсулт.
БТА