Джо Байдън
Джо Байдън / БТА
В речта си пред Конгреса по случай първите 100 дни от управлението си президентът Джо Байдън в рамките на представянето на Плана за американските семейства ще призове за безплатно предучилищно образование за всички деца на три и четири години, както и инвестиционен план на стойност 200 млрд. долара, предаде Асошиейтед прес.

Правителството твърди, че от историческата инвестиция ще се възползват 5 милиона деца, като бъдат спестени по 13 000 долара на средностатистическите семейства. Властите призовават за осигуряване на федерални фондове, което да помогне на отделните щати да осигурят безплатно предучилищно обучение, а възпитателите и други служители да получават заплащане от 15 долара на час.

Байдън похвали изключителния напредък на САЩ в борбата с COVID-19

"Тези инвестиции ще дадат на американските деца летящ старт и ще проправят пътя за най-добре образованото поколение в американската история", изтъкна правителството. Детайлите на плана все още се уточняват.

Джо Байдън и съпругата му Джил ще се срещнат утре с бившия президент Джими Картър и неговата съпруга Розалин в Плейнс, щата Джорджия, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Байдън вече бе планирал за утре пътуване до Джорджия за митинг по случай първите си 100 дни на поста.

Камала Харис: Време е да започне подготовката за следващата пандемия

96-годишният Картър, който е най-възрастният бивш американски президент, не можа да присъства на церемонията за инаугурацията на своя съпартиец Байдън през януари заради пандемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс.