/ Gulliver/Getty Images
"Възможно е руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Джо Байдън да се срещнат през юни", заяви служител на Кремъл, цитиран от информационната агенция РИА Новости, предаде Ройтерс.

Путин предупреди враговете на Русия, че ще съжаляват (ВИДЕО)

Служителят, Юрий Ушаков, поясни, че все още не е взето твърдо решение за провеждането на срещата. Взимането на окончателно решение за срещата зависи от много фактори, каза още Ушаков, който беше посланик на Русия в Съединените щати от 1998 до 2008 г.

Той изтъкна, че от американска страна има сигнали за намерение за провеждането на среща между двамата лидери, но отбеляза, че не се водят обсъждания на работно ниво за организирането на подобно събитие.

Белият дом: Поканата на Байдън към Путин за среща остава

Отделно от Ушаков, руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, заяви днес, че предложението на Байдън за среща с Путин е било възприето позитивно и в момента се обмисля, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец Байдън проведе телефонен разговор с Путин с цел да намали напрежението, предизвикано от струпването на руски войски на границата с Украйна, и му предложи среща, на която да обсъдят спорните въпроси, припомня Ройтерс.

Байдън: Съдбата на Навални е напълно несправедлива

Отношенията между Русия и САЩ се влошиха още повече, след като миналия месец в интервю с журналист американският президент Байдън изрази съгласието си с твърдението, че Путин е убиец, отбелязва Ройтерс.

Въпреки протестите на Москва, Съединените щати въведоха този месец серия от нови санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори миналата година, кибератаките, агресията срещу Украйна и други прояви, които намират за злонамерени, отбелязва Ройтерс.

Байдън предложи на Путин среща на върха в трета страна през следващите месеци

Путин взе участие миналата седмица във виртуална среща за климата, организирана от Байдън. 
БТА