Джо Байдън
Джо Байдън / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че съдбата на руския опозиционен лидер Алексей Навални е напълно несправедлива, предаде Франс прес.

"Това е напълно несправедливо, напълно несправедливо", отговори Байдън на въпрос на журналист за ситуацията, в която се намира водещият противник на Кремъл.

На 31 март Навални започна гладна стачка в затвора, за да протестира срещу лошите условия. 44-годишният опозиционен лидер оцеля миналата година след отравяне с нервнопаралитично вещество, при което изпадна в кома. Той обвини Кремъл и руските служби за сигурност за отравянето си, което те отричат.

Знаменитости от цял свят поискаха от Путин Навални да получи медицинска помощ

Вчера лекари, близки до Навални, поискаха разрешение да го видят незабавно, опасявайки се, че сърцето му може да спре "всяка минута", припомня АФП.

Освен това Байдън обеща да повиши максималния брой бежанци, които ще бъдат приети в САЩ тази данъчна година, отбелязва Ройтерс. В момента е в сила исторически ниското ограничение от 15 000 души, което предизвика недоволството на съюзници на президента демократ, отбелязва Асошиейтед прес
БТА