Сетимино Минео
Сетимино Минео / БГНЕС
Италианската полиция съобщи, че е арестуван новият бос на сицилианската мафия Сетимо (Сетимино) Минео и още десетки заподозрени, предадоха Франс прес и ТАСС.

Италианската полиция арестува 30 души, заподозрени, че членуват в „четвъртата мафия“

Минео
- 80-годишен бижутер, и още най-малко 45 души са заловени точно преди насрочената церемония за неговото "коронясване" на специално събиране на Коза ностра.
Повдигнати са обвинения за престъпен заговор, изнудване, незаконно носене на оръжие, подпалвачество и др. Операцията е предприета след успоредно разследване на четири наказателни дела.

Ноември 2017: Почина последният „бос на босовете“ на сицилианската мафия

Криминалният бос
с прякор "Чичо Сетимо" стана през месец май шеф на съвета на мафията в Палермо - той оглави всички мафиотски фамилии в провинцията вместо легендарния "кръстник" на цялата сицилианска мафия Тото Риина, който почина миналата година в затвора. Минео неведнъж вече е лежал зад решетките, по-специално във връзка с делото за убийството на съдията Джовани Фалконе.

Невидимият бос на Коза ностра, защитен от мафиотската етика на мълчанието

Арестите
са "един от най-тежките удари, нанесени от държавата на мафията", коментира Луиджи ди Майо, вицепремиер на Италия и лидер на партията Движение "Пет звезди".
БТА