/ Gulliver/Getty Images
Представител на германското правителство потвърди, че канцлерът Ангела Меркел ще посети Сочи на 18 май, но не даде подробности за визитата, предаде ТАСС. "Посещението в Сочи ще се състои на 18 май. По-късно ще оповестим допълнителна информация", каза той.

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за четвърти път (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано днес сътрудникът на руския президент Владимир Путин Юрий Ушаков съобщи, че Меркел ще направи работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин. Ушаков съобщи също, че Путин ще посети Виена на 5 юни, отбелязва Ройтерс. След това, около 9 юни, Путин ще е на държавно посещение в Китай за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, предаде ТАСС.

Все още има разногласия с Русия и те трябва да се обсъждат, заяви говорителката на германското правителство Улрике Демер на днешния си брифинг. "Имаме конфликти с Русия, но въпреки това продължаваме да търсим диалог помежду си", каза тя.

Антиправителствени протести в Русия, Алексей Навални и още хиляди арестувани (СНИМКИ)

Германското външно министерство изрази безпокойство от действията на руските правоохранителни органи на неразрешена демонстрация на привърженици на опозиционния активист Алексей Навални в края на миналата седмица. "Действията на правоохранителните органи предизвикаха значително безпокойство що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията", каза говорителката на министерството Мария Адебар и добави, че по някои сведения е имало арестувани непълнолетни.

Адебар изрази съмнение, че действията на полицията са били съразмерни на ситуацията и съобщи, че позицията на Германия е изразена пред руската страна.
БТА