/ БГНЕС
Руският опозиционен лидер Алексей Навални, задържан по време на протест в Москва срещу президента Владимир Путин, беше освободен от полицейския арест, предадоха световните агенции.
 
Навални съобщи в Туитър, че полицията го е освободила, след като е съставила протоколи за организация на протест без съгласуване с властите и за съпротива срещу органите на реда. Въпреки това половин час след полунощ властите са решили да го освободят от ареста до съдебния процес, предаде ТАСС.

Антиправителствени протести в Русия, Алексей Навални и още хиляди арестувани (СНИМКИ)
 
"Изглежда е била дадена заповед да не ме пращат в затвора преди церемонията по полагане на клетва на Путин", написа в Туитър Навални, предаде Франс прес.
 
Адвокатката му Вероника Полякова каза пред агенцията, че московски съд ще разгледа случая му идния петък, на 11 май.

Социолози отчитат спад в доверието към Путин в Русия
 
Във вчерашните протести срещу Путин, организирани по призив на Навални в десетки руски градове, бяха арестувани около 1600 опозиционери, припомня ДПА и Франс прес. От тях над 700 са задържани в Москва, казва правозащитният сайт О Ве Де-Инфо, предаде ДПА.
 
Властите твърдят, че е имало само 300 ареста в Москва и 200 арестувани в Санкт Петербург. Полицията съобщи, че е освободила всички задържани малолетни още вечерта и ги е предала на родителите им.
БТА