/ iStock/Getty Images
Седем момчета от Охайо бяха обвинени за това, че са поставили телесни течности в храната на учителите им по-рано тази година като част от „шега“, информира Спутник.

Според окръг Делауеър, Охайо, съдебните документи за престъплението на младежите – всички под 14 години по това време, свидетелстват за това, че те са измислили план за замърсяване на палачинки и пилешка супа със свои телесни течности.

Учениците са смесвали урина в барбекю сос и са „поднесли чиния със замърсения сос от барбекю на учител“, който е потопил пилето си си в сместа. Още през май Спутник съобщи, че учениците в средното училище Olentangy Hyatts са били подложени на разследване, след като видео доказа с кадри как телесни течности се смесват с храната, преминала през студентския стол.

Необходими са клиники за лечение на зависими тийнейджъри към видеоигри

В резултат на тримесечното разследване, студентът, който накапва семенната си течност върху храната за закуска, и двамата тийнейджъри, които слагат урината си в соса за барбекю, получават най-суровото обвинение: нападение срещу учител.

Адвокат Брад Кофел заяви пред прокурора на окръг Колумбия, че не вярва, че обвиненията в нападение за престъпление са справедливи, защото учителите ще трябва да докажат, че са нанесени физически вреди от храната, която са консумирали.

Канадската полиция намери телата на предполагаеми серийни убийци тийнейджъри

„Това е пример за това колко лесно се влияят децата от това, което виждат в YouTube и социалните медии. Те научават изключително тежък урок. Чувстваме се ужасно за тези учители. “, каза адвокат, представляващ четири от момчетата, обвинени от прокуратурата в окръг Колумбия.

Местният училищен съвет публикува декларация в която се казва: „Ние се натъжаваме, че тези обвинения са резултат от действия, проведени в едно от нашите училища. Нашите учители заслужават уважение и доброта и всичко по-малко от това е напълно неприемливо. Ще продължим да подкрепяме правоприлагането по всякакъв възможен начин", посочено е още в позицията на ръководството.
 
 
БГНЕС