/ БГНЕС
Над половината американци оценяват като цяло негативно дейността на Доналд Тръмп на президентския пост и се страхуват от терористи, финансова криза, ядрен удар и кибератаки. Това сочат публикувани вчера резултати от проучване, проведено от агенция Блумбърг, предаде ТАСС.

Дейността на Тръмп като президент се оценява позитивно от 41% от анкетираните, като 21% я оценяват много положително, а 20% - като цяло положително. Противоположно мнение изразяват 55%, от които 40% са настроени много негативно. 4% от анкетираните нямат определено мнение по тази тема.

На въпроса дали смятат, че САЩ следват правилния курс, 32% от анкетираните са отговорили утвърдително, 61% - отрицателно, а 8% не са изказали определена гледна точка.

Рейтингът на Тръмп пада стремглаво

В списъка със заплахите, които участниците в проучването смятат за най-реални в близките години, на първо място стои тероризмът. 68% от анкетираните смятат за напълно възможен голям терористичен акт на територията на САЩ, докато 29% смятат подобно събитие за малко вероятно.

63% срещу 34% смятат за възможна нова финансова криза, подобна на разразилата се в САЩ през 2008 г. Заплахата от ядрен удар от страна на КНДР се смята за реална от 55% от анкетираните, а 53% се страхуват от руски кибератаки.

Тръмп: Жертва съм на най-големия лов на вещици в историята на САЩ

На въпроса как биха гласували на президентски избори, ако те се проведат сега, 32% са заявили, че биха подкрепили Доналд Тръмп, 35% - Хилари Клинтън, 20% - друг кандидат. Осем процента са заявили, че няма да гласуват, а 5% са отказали да отговорят на този въпрос.

Проучването, проведено по телефона от 8 до 12 юли, обхванало около 1000 американци.
БТА