/ Guliver/Getty Images
Одобрението към него достигна най-ниското си равнище от встъпването му в длъжност
Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп е спаднал до най-ниското си равнище, откакто той встъпи в длъжност през януари, показва ново проучване на общественото мнение, проведено от института "Ипсос" за агенция Ройтерс.
 
38% от участниците в допитването, проведено в периода 14-18 май, одобряват Тръмп. 56% не го харесват, а останалите 6% изпитват "смесени чувства".
 
Тръмп: Жертва съм на най-големия лов на вещици в историята на САЩ

Американците изглежда се настройват срещу своя президент след една бурна седмица, през която той бе принуден да отговаря на непрекъсната поредица от критични новини, които засилиха опасенията за евентуалните връзки на неговото правителство с Русия, отбелязва Ройтерс. Ако миналата седмица Тръмп не е бил одобряван от 16% от анкетираните републиканци, то делът им вече е нараснал до 23%.

В същото време Тръмп замина на първата си обиколка в чужбина без да обяви кого ще номинира за нов директор на ФБР, предаде АП.
 

Guliver/Getty Images
 

Бивш шеф на ФБР ще разследва има ли връзка между Тръмп и Русия

Ден по-рано американският президент каза, че е много близо до това да определи кой ще наследи уволнения от него на 9 май Джеймс Коми. Тръмп дори призна, че бившият сенатор Джо Либерман е сред фаворитите.
 
Вчера обаче лидерът на САЩ отпътува на деветдневна обиколка в четири страни.
БТА