Тръмп е категоричен: Няма никакъв сговор между предизборния му екип и Русия

/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп вчера отрече да е искал от бившия шеф на ФБР Джеймс Коми да прекрати разследването срещу бившия президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин, съобщиха световните агенции.

Тръмп: Жертва съм на най-големия лов на вещици в историята на САЩ

На пресконференция след среща с колумбийския си колега Хуан Мануел Сантос в Белия дом Тръмп отрече също съществуването на какъвто и да е сговор между самия него, предизборния му екип и Русия.

Запитан от репортер дали е поискал от Коми, когото той уволни на 9 май, да прекрати разследването срещу Флин, президентът каза: "Не, не. Следващ въпрос", предаде Ройтерс.

Бивш шеф на ФБР ще разследва има ли връзка между Тръмп и Русия

Тръмп каза, че уважава решението на министерството на правосъдието да назначи специален прокурор по разследването на евентуален таен сговор между предизборния екип на Доналд Тръмп и Русия и нейната намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г.

"Аз уважавам това решение, но цялото това нещо представлява лов на вещици", отбеляза президентът, според когото това разследване разделя страната. "Повярвайте ми, няма никакъв сговор", добави той, цитиран от ДПА.
БТА