/ БГНЕС
Знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина днес в знак на траур за 19-те служители на световната организация, загинали при катастрофата на самолет в Етиопия, заяви Международната организация по миграцията (МОМ), цитирана от АП.

Самолет със 157 души от над 30 страни се разби в Етиопия - какво се знае до момента (ОБЗОР)

Световната банка, Международният съюз по далекосъобщения (МСД), Програмата на ООН за околната среда и други организации ще спуснат знамената наполовина. Световната програма по прехраната потвърди, че двама от осемте загинали италианци са нейни служители.

Китай забрани на компаниите за въздушен транспорт да използват самолети Boeing 737

Граждани на най-малко 35 държави са пътували в разбилия се пътнически самолет на Етиопските авиолинии, съобщиха още вчера властите в Адис Абеба, цитирани от Би Би Си. Няма оцелели при катастрофата на полет ET 302 със 157 души на борда. Машината се разби в неделя 6 минути след излитането си от международното летище „Боле“ в Адис Абеба.

„Боинг 737“ е изпълнявал редовен полет за кенийската столица Найроби, когато контролната кула е загубила контакт с машината. Самолетът е паднал край градчето Бишофту, разположено на 60 км югоизточно от етиопската столица. Причината за трагедията се изяснява. Времето в района на Адис Абеба при излитането на самолета е било ясно, съобщиха местните власти.
БТА