Велев: Порточанов е човекът, който може да оправи съдийството
Велев: Порточанов е човекът, който може да оправи съдийството / gong.bg
Треньорът на Левски Емил Велев е на мнение, че съдиите в България трябва да бъдат оставени на спокойствие. „Стига сме спекулирали със съдиите. Те също са хора и те грешат. Нека ги оставим на мира, стига сме ги плюли. Никога не съм мислил, че грешките им са нарочни. Казал съм и на играчите изобщо да не се занимават със съдиите. Според мен човекът, който може да се справи с тези неща е Христо Порточанов. Знаете, че той е бил и от двете страни на барикадата. Беше президент на клуб, сега отговаря за съдиите. Той ако не се справи, няма кой. Виждате, че идват чужди съдии, не се справят, но никой не ги закача. Така трябва де и с българските рефери, пък може да се справят и по-добре”, отсече наставникът на „сините” Емил Велев.

„Имаме няколко контузени футболисти. Смятам обаче, че Левски е клуб, в който трябва да има поне двама-трима на една позиция. Натрупаха се доста срещи и вероятно има умора, заради това се получават и някои контузии”, отбеляза още старши треньорът.

„Първенството е доста интересно и се случват много изненади. Сливен е добър отбор и го показва с добрия си старт. Имат няколко много добри футболисти”, коментира съперникът на Левски Емил Велев.

„Имам идея за състава, но както добре знаете, няма да ви го кажа. По принцип е възможно да играят заедно Николай Димитров и Жоазиньо, но ще преценявам утре преди мача със Сливен”, заяви Велев.