Свилен Русинов: Срещата между Пулев и Кличко ще бъде мачът на столетието
Свилен Русинов: Срещата между Пулев и Кличко ще бъде мачът на столетието / снимка: Guliver/Getty Images
Свилен Русинов: Срещата между Пулев и Кличко ще бъде мачът на столетието
76318
Свилен Русинов: Срещата между Пулев и Кличко ще бъде мачът на столетието
  • Свилен Русинов: Срещата между Пулев и Кличко ще бъде мачът на столетието

Утрешният мач между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще бъде не мачът на годината, а мачът на столетието, защото едва ли в близките години българин ще има възможност да играе за световна титла в тежка категория. Това коментира в ефира на Дарик дългогодишният капитан на националния отбор по бокс на България Свилен Русинов.

Световният вицешампион от първенствата в Сидни и Тампере и бронзов медалист от олимпийските игри в Барселона през 1992 г., е побеждавал Виталий Кличко през 94-та година. Излизал е на ринга и срещу брат му Владимир.

„Най-важното е Кубрат да не пада духом и това, което е намислил и поставил за цел, да го постигне. Разбира се, ще бъде много трудно. Всички българи искаме победа, но аз съм сигурен, че Кубрат, както и хората, които се занимават с бокс, знаят, че ще е много трудно, да не кажа - почти невъзможно. Но да се надяваме, че Кубрат е в добра форма и може евентуално да бие Владимир", каза още Русинов.

Той разказа и що за съперници са братята Кличко:

„Като аматьори бяха доста трудни боксьори. Високи и физически много здрави, а и бяха добре подготвени. Това показаха и след като станаха професионални боксьори. А и техните резултати до момента показват, че са наистина в добра форма и заслужават това, което до момента получават. Предимствата на Кубрат са, че е по-млад, по-концентриран е, има голямото желание да победи Владимир. Докато Владимир вече толкова години бе на върха, от някои неща вече му е писнало, но разбира се за него ще бъде голяма гордост да е още веднъж шампион. Кубрат, ако има добра тактика, има шанс да победи. Самият Кубрат сравни утрешния мач с финал на България по футбол на Световно първенство. Според мен утрешният мач не е мачът на годината, а на столетието. Не ми се вярва в близките години да се даде възможност отново на българин да играе за световна титла в тежка категория".