Стоилов и Ганчев си стискат ръцете в четвъртък
Стоилов и Ганчев си стискат ръцете в четвъртък / netinfo

Бившият старши треньор на Левски Станимир Стоилов ще приеме в четвъртък поканата на Гриша Ганчев да води Литекс, научи Гонг.

Почетният президент на тима от Ловеч и Стоилов ще се срещнат за последни разговори, след които официално Литекс ще назначи новия старши треньор.

В момента Стоилов е в родния си град Хасково и единственото, което сподели пред Гонг е, че предстоят поредните му разговори с Ганчев.

Според близки на хасковлията той не е успял да си уреди работа в чужбина, каквото бе неговото желание. Същите източници на Гонг твърдят, че офертата от страна на Гриша Ганчев била такава, че било невъзможно да се откаже.

Други източници на Гонг твърдят, че Стоилов е поставил пред Ганчев непоносими условия и финансови изисквания с надеждата той да откаже. Босът на Литекс ги бил приел без да се замисли и дори уверил треньора, че ще работи в Ловеч без никой да му се бърка в работата.

Една от причините заради, които се е забавило подписването на договор е и отвличането на президента на клуба Ангел Бончев. За Стоилов не било нужно да му се поставя задача за спечелването на титлата и Купата на България, защото той отивал в Ловеч с тези познати му от Левски цели.

След подписването на договора Стоилов ще започне работа по нужната селекция, а на 23-и юни ще изведе Литекс на първа тренировка.