Снимка и трансфер за историята
Снимка и трансфер за историята / netinfo
Димитър Бербатов вече е играч на Манчестър Юнайтед. Най-големият, най-проточилият се и най-значимият трансфер в историята на българския футбол. Наш футболист е част от империята на Сър Алекс. Великолепно!

Имам чувството, че тази сага се вихри от години. Едва ли има спортен журналист или футболен фен, който да не е със зачервени очи от гледане в монитора. Психозата свърши. Жени и деца, млади и стари, запалянковци и пълни невежи по отношение на великата игра, всички задаваха един въпрос в последните часове: Продадоха ли Бербатов???

Продадоха го! За много пари, защото е много добър. Снимката със Сър Алекс се равнява на всички титли, които Митко така или иначе, не успя да спечели в последните години. Когато си харесан и взет от най-големия в треньорския занаят, значи си постигнал нещо гигантско, поне за българските стандарти.

Капитанът от България развали вечерта на много хора. Бербатов провали вечерята на всички отговарящи журналисти за Манчестър Юнайтед. От няколко седмици вгорчи живота на Хуанде Рамос. В нощта между 1 и 2 септември беше разгонена фамилията и на официалния фотограф на Юнайтед. Човечецът хукна по нощите да увековечи наш Митко Бербатов. Тоест, чивиите на всички в Юнайтед вече са подпалени, заради един българин! Хак да им е!

Англия донесе много късмет на Димитър Бербатов. С Тотнъм нашият спечели първа сериозна купа. С Юнайтед ще грабне още няколко, гаранция. За четири години в клуб като този нещата са предначертани…

Знам, че всички са наясно с голяма част от тези цифри, но все пак: Кариерата му стартира в Пирин Благоевград. ЦСКА привлича таланта за известен брой футболни обувки, хубава сделка. С „червената” фланелка Бербатов вкара 25 гола в 50 срещи. Имаше и тежки моменти. За Байер Леверкузен голмайсторът се отчете с 69 попадения от 154 двубоя. В Лондон Димитър донесе на Тотнъм 27 гола и много пари, само за два сезона. Тръгна си от там, като слон в стъкларски магазин, имаше защо. За България Бербатов строши всякакви голови рекорди. 62 мача и 41 попадения! На който не му харесват тези цифри, да смени спорта.

Трансферът на Бербатов на Олд Трафорд може би е последната голяма сделка в кариерата на сър Алекс. Ако това не е вълнуващо, здраве му кажи.

Бербатов е деветката на Юнайтед. Да му пожелаем здраве, да му се насладим, да му гледаме головете…

Защо на Олд Трафорд? Защото е дяволски добър!