Скандал в Англия: Звезда от Висшата лига бил на кокаин, довечера разкриват името му
Скандал в Англия: Звезда от Висшата лига бил на кокаин, довечера разкриват името му / снимка: Sofia Photo Agency

Идентичността на топ играч от английската Висша лига, който е дал позитивен тест за кокаин, ще бъде разкрита тази вечер.

Въпросният играч по-късно е продаден от своя клуб в многомилионна сделка, но новият му отбор не е разбрал за теста, разкрива телевизионно разследване.

Името на звездата ще бъде обявено в предаване по английския Канал 4 като фокусът ще бъде върху използването на наркотици за развлечение и за по-добро представяне във футбола. Шоуто твърди, че е открило самоличността на десетки футболисти, които са се провалили на тестовете за кокаин и канабис. Техните имена са се пазели в тайна от Футболната Асоциация и техните клубове.

Също така се твърди, че 240 допинг теста са били провалени между април 2007-а и август 2010-а, след като официалните лица пристигат на тренировъчните игрища, за да открият, че играчите не са там.

От шоуто разкриват, че имат официални документи, които показват, че трима бивши национали на Англия и една звезда от Шотландия са били разследвани заради подозрително високо ниво на тестостерон, открит в урината им.