Шефът на НОИ: Не съм давал документ на ЦСКА за разсрочване на задълженията
Шефът на НОИ: Не съм давал документ на ЦСКА за разсрочване на задълженията / netinfo

Управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Йордан Христосков разкри пред Канал 3, че не е връчвал документ, за разсрочка за над 2 милиона лева на ПФК ЦСКА, както обяви собственикът на Левски Тодор Батков. Шефът на агенцията допълни, че няма представа колко големи са задълженията на „червените” към НОИ.

 

Христосков призна, че знае единствено за сключен договор между учреждението и ЦСКА за разсрочване на задълженията, който е бил подписан преди 3 години.

 

Относно желанието на адвокат Тодор Батков да бъдат изнесени публично данни за финансовите задължения на Левски и ЦСКА към НОИ, Йордан Христосков заяви, че това може да се случи, ако даденият клуб подаде молба пред Изпълкома, която да бъде уважена.

 

Шефът на Националния осигурителен институт каза още, че съществува законова процедура, според която могат да бъдат разсрочени във времето задълженията и в определен срок те да бъдат погасени.

 

Христосков напомни пред Канал 3 за случая с Пирин Благоевград от преди няколко сезона, когато клубът бе изхвърлен от елитната дивизия заради документ с невярна информация, който е бил даден на лицензионната комисия, а не за неизплатените суми към НОИ.

 

Вчера в ефира на Дарик радио Тодор Батков поиска публично да бъдат обявени финансовите задължения на двата водещи клуба у нас – Левски и ЦСКА. Както е известно в последните няколко дни се появиха информации, че „червените” могат да не бъдат допуснати до участие в Шампионската лига заради огромни задължения.