Серена аут от Париж, Ана продължава
Серена аут от Париж, Ана продължава / netinfo
Поставената под номер пет в основната схема на Ролан Гарос Серена Уилямс отпадна още в трети кръг на втория за годината турнир от Големия шлем. Американската тенисистка загуби с 4-6, 4-6 от словенката Катарина Среботник.

Шампионката от 2002 година пропусна всичките си възможности в мача, като реализира едва една от предоставилите й се осем точки за пробив.

Среботник пропусна два мач-пойнта, сервирайки за спечелване на срещата, но третият път форхендът на Уилямс й изневери и тя прати топката в аут и подари победата на съперничката си.

27-та в основната схема Среботник чака в четвърти кръг победителката от срещата между Пати Шнидер и представителката на домакините Емили Лоа.

В друг интересен мач от днес световната номер две Ана Иванович победи датчанката Каролине Вожнячки с 6-4, 6-1 и се класира за осминафиналите на Откритото първенство.

Сръбкинята, която игра финал на "Ролан Гарос" през миналата година, ще се бори с непоставената Петра Четковска от Чехия за място на четвъртфиналите във френската столица.

Четковска изненадващо се наложи над Ивета Бенешова с 6-3, 6-3.