Рууд ван Нистелрой вече не се губи из улиците на Мадрид
Рууд ван Нистелрой вече не се губи из улиците на Мадрид / netinfo
Холандският футболист на Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой заяви в обширно интервю, че вече е свикнал с испанския език, както и с живота в столицата, дотолкова, че да не се губи по улиците на града. Нападателят разказа за живота си в Испания, както и за плановете си, след като приключи кариерата си.

“Не беше лесно да пристигна от Манчестър в Мадрид. Жена ми беше бременна в 8-я месец, а и беше доста напрегната година – раждането на детето, изцяло нов език за нас, както и нов отбор. Но свикнахме с това и сега малко или много сме се адаптирали към този начин на живот. Сега вече говоря испански и не се губя по улиците на Мадрид”, каза Рууд ван Нистелрой.

“Започнах да уча испански от първия ден. Започнах да взимам уроци и след около половин година можех да говоря малко. В Мадрид почти не ползват английски, затова трябваше да се справям бързо. Когато дойдох в Реал много ми помогна Дейвид Бекъм”, добави нападателят.

На въпрос дали тъжи по Манчестър, Ван Нистелрой отговори: “Да, тъжим. Ние със съпругата ми бяхме много щастливи там, а и винаги съм си мислил, че ще приключа кариерата си в Юнайтед. Понякога обаче нещата не се случват по начина, по който ги плануваш, а това е правило в живота, не само във футбола. Ние живяхме в Манчестър пет години и той винаги ще е част от нас. През миналата година със съпругата ми отидохме на почивка в Манчестър, за да посетим наши приятели. Беше ни много приятно да се върнем пак там. Когато приключа кариерата си, ще се върна в Холандия, но обезателно по няколко пъти в годината ще отскачам до Манчестър.”

“Кристиано Роналдо бележи огромен прогрес. Неговият прогрес е наистина невероятен. Треньорът му се довери и постоянно го пускаше в игра. В резултат на това той получи точно онзи футболист, който искаше. Сега Роналдо е отличен играч. На терена той взима верните решения, засега не върши работата само на Ван дер Саар, но скоро очаквам и това да започне да прави. Ако продължи да играе така, ще стане най-добрият играч в света. Той притежава всичко, за да направи точно това”, коментира Нистерой.

“Успявам да гледам повечето от мачовете на Юнайтед. В Испания редовно дават мачовете на Манчестър по телевизията и ми е много приятно да гледам, че отборът се представя добре.”

На въпрос как му се струват испанските фенове в сравнение с английските, Нистелрой отговори: “Английските привърженици са най-добрите в света. Стадионите винаги са пълни. А вече чух, че феновете вече са заменили думата Глазгоу от финала на Шампионската лига през 2002 с думата Москва - Follow, follow, follow, because United are going to Moscow. Мисля, че имат огромния шанс да стигнат до там.”