Платини с първа копка в НСА
Платини с първа копка в НСА / Sofia Photo Agency
Президентът на УЕФА Мишел Платини направи първа копка на бъдещия национален център на базата на НСА. Без още официално да е обявено, че Евро централата ще отпусне безвъзмездно близо 1,7 милиона евро, французинът взе лопата, поизмъчи се с нея, но все пак на два пъти даде началото на бъдещата база в компанията на президента на БФА Боби Михайлов, ректора на Академията Лъчезар Димитров, Йордан Лечков и други.

След това делегацията се настани на специално подготвени меки столчета на големия терен, за да гледа женски футболен мач. През цялото време Михайлов обясняваше на Платини на чист френски подробности относно бъдещето съоръжението. Преди това бившият играч на Ювентус бе на 30 минутна среща при премиера Сергей Станишев, след която отново бяха отказани изявления, тъй като ще има официална пресконференция от 18:30 часа.

След края на женския футболен двубой огледът на спорните терени продължи.

Първата точка от програмата на Платини, който е придружаван от вицепрезидента си Теодор Теодоридис, бе работна среща с представители на БФС, на която не бяха допуснати представилите на медиите.

Проектът за изгражданите на базата за националните отбори се очаква да бъде на два етапа – първи реновация на два терена, плюс изграждане на един покрит с изкуствена настилка. Във втория етап е предвидено изграждане на нов тренировъчен терен, освежаване на стадиона на НСА, направата на електрическо осветление и трибуна за 5 хиляди души както и изграждането на хотел за 80-100 места, с хранителен и медицински корпус.

Договорена ли е подкрепата за изграждането на всичко това се очаква да стане ясно на пресконференцията довечера.