Оуен: От Нюкасъл не са ми предлагали нов договор
Оуен: От Нюкасъл не са ми предлагали нов договор / netinfo
Английският национал Майкъл Оуен разкирi, че до този момент ръководството на Нюкасъл не му е предлагало удължаване на договора. Контрактът на нападателя със "свраките" изтича следващото лято.

Оуен коментира, че в момента всички в клуба са съсредоточени върху предстоящите мачове до края на първенството и оставането на Нюкасъл във Висшата лига. След назначаването на Кевин Кийгън тимът няма записана победа и вече се намира на четири точки от зоната на изпадащите.

„До този момент от клуба не са ми предлагали нов контракт и аз не чукам на вратата, за да искам такъв. В момента има много по наложащи неща”, коментира Оуен.

Нападателят вкара изравнителното попадение за Нюкасъл при гостуването си на Бирмингам Сити, като по този начин „свраките” прекъснаха серията си от четири поредни поражения.

Преди няколко седмици мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес разкри, че Оуен е бил част от трансферните му планове през лятото, но в крайна сметка е решил да привлече в редиците на „червените” сънародника си Фернандо Торес, който до този момент прави впечатляващ сезон за „мърсисайдци”.