Момиров: Чужд съдия щеше да свири дузпата, но аз не я видях
Момиров: Чужд съдия щеше да свири дузпата, но аз не я видях / netinfo

Председателят на съдийската комисия Димо Момиров коментира дузпата, отсъдена от Станислав Тодоров на дербито Левски – ЦСКА (1:1).

Той заяви, че според него чужд рефер би показал бялата точка на 100 процента в същата ситуация, но малко преди това самият той каза пред журналистите, че не може да коментира ситуацията, защото от неговото място не се виждало, дали има нарушение или не.

„Аз съм склонен да вярвам на съдията, защото беше на два метра. Вижда се, че има някакво съприкосновение на футболист, но дали има нарушение… От трибуната откъдето бях аз, не мога да преценя. Вижда се, че пада състезател, но краката му бяха скрити”, заяви Момиров.

„Аз бих попитал Живко Милано дали не беше по-объркан от него. Винаги футболистите са чисти, не правят грешки. Всичко си беше перфектно. Чужд съдия 100 процента ще я свири тази дузпа. Разбрахме се в четвъртък да се срещнем представители на съдийската комисия, за да преценим. В дербито ЦСКА - Левски каквато и дузпа да се свири винаги ще се търси”, добави шефът на родните съдии.

Относно момента, в който Владимир Гаджев бе изгонен от резервната скамейка, Момиров заяви: „Боримиров влезе след мача в съблекалнята и се разбра точно какво се е случило. Четвъртият съдия каза: Аз съм на 200 процента сигурен, че Гаджев беше човекът, който псувал по адрес на съдията.”

„Съдията имаше достатъчно време да свикне, че ще води това дерби. По-добре е да се знае нарядът по-рано, за да има време да се подготви психически”, добави Димо Момиров.