Манчев: Във футбола се случват чудеса
Манчев: Във футбола се случват чудеса / netinfo
Българският нападател Владимир Манчев отбеляза единственото попадение за Валядолид срещу Депортиво Ла Коруня в турнира за Купата на Краля в Испания. Неговият тим загуби с 1:4 гостуването си край океана, но Манчев смята, че шансове още има два дни преди реванша на „Хосе Зорила”.

Българският голмайстор има два гола в пет мача за Валядолид, но е жаден за още успехи.

- Възможен ли е пълен обрат?

- Резултатът, който инкасирахме на „Риасор” е доста голям, но ние не сме готови да се дадем без битка. Ще се опитаме да победим и да покажем добър футбол. Не мислим да се предаваме. Така беше и на „Риасор” – отидохме да играем красив футбол и да се наслаждаваме, затова може би допуснахме толкова много голове.

- Феновете на „Зорила” се мечтаят за чудо…

- Ще ни бъде трудно, но не бива да губим надежда. Трябва да продължим да показваме същата игра и да имаме вяра в собствените си сили. Преди две или три години Депортиво се върна и победи Милан, а губеше със същия резултат 4:1. Във футбола продължават да се случват чудеса. Върху нас няма напрежение да ги обърнем на всяка цена, ако не успее, все още трябва да се борим в Лигата, а тя е по-важна за нас.

- Как си обяснявате тежкото поражение на „Риасор”?

- Можехме да стигнем до равенство, или поне да загубим с по-малко голове, това щеше да ни даде повече шанс на реванша, но ние отидохме там да се забавляваме и си платихме цената. Може би трябваше да играем с повече мисъл, и щяхме да опазим резултата.

- Все пак разликата стана доста по-голяма от това, което всъщност бе предложено на терена от двата отбора.

- Ние не отидохме там, за да загубим, затова се получи така. Но трябва да сме наясно, че между клубовете от първа и втора дивизия има разлика. Те са отборът с по-голям опит и това си оказа влиянието.

- В действителност, огромна ли е тази разлика, за която говориш?

- Не е чак толкова голяма. Все пак ние сме лидери във втора дивизия и практикуваме доста добър футбол. Намираме се в страхотна форма и всичко може да се случи в сряда.

- Какво трябва да стане, за да станем свидетели на чудо?

- Трябва да спечелим с 3:0 или с 4:0, няма друг начин (смее се). Ще ни е нужно много, но смятам, че с помощта на феновете по трибуните можем да се справим. Ако успеем да вкараме бърз гол, мисля, че е напълно възможно да ги поставим под напрежение и тогава може всичко да се случи. Но дори да победим с един или два гола, пак ще е чест за нас, тъй като не е лесно да победиш отбор като Депортиво.

- Какво те впечатли в отбора на Депортиво?

- Не ме впечатли, че ни вкараха 4 гола (смее се). Но много ме изненада, че успяха да ни вкарат четири гола за 45 минути.