Карайте ски на Витоша, удоволствието там излиза най-евтино!
Карайте ски на Витоша, удоволствието там излиза най-евтино! / netinfo
Обработката на ски пистите на Витоша е вече достатъчно качествена и подобряването на съорженията може да се конкурира съвсем спокойно с пистите на Банско, Боровец и Пампорово. За столичани и не само за тях, удоволствието излиза и доста по-евтино, защото цените на Витоша са драстично по-ниски и спестяването на разход за хотел си струва. Ако искате да прекарате един ден в планината без излишни харчове-то това е идеалният вариант. Чист въздух, по-евтини ски-съоржения и дори храната и напитките край пистите са на по-достъпни цени в сравнение с баровските ни зимни курорти.

Зимното изкушение на белите писти ни зарежда положително с тонус, които в мрачните и студени дни в града определено ни липсва. В момента на Витоша дори се провеждат много ски-курсове за начинаещи деца и дори възрастни. До няколко години ще бъдат инвестирани много средства за да се превърне Витоша в истински зимен рай, които ще може да се конкурира с популярните алпийски курорти, прогнозират от родната федерация по ски. Можем само да се надяваме инвеститорите да не прекаляват с изливането на ненужен бетон, както вече бе опорочена природата в останалите ни зимни и летни курорти.

Защо си струва да караме ски на Витоша-можете да чуете аргументите на пресаташето на Българска федерация ски-Пламен Вълков.