Иван Колев: Не търсим лидери, трябва ни силен тим
Иван Колев: Не търсим лидери, трябва ни силен тим / netinfo
Селекционерът на младежкия национален тим Иван Колев събра днес възпитаниците си за тридневен лагер, като в сряда е предвидена двустранна игра, която ще се проведе на терена в комплекс „Царско село”.

Колев заяви, че целта пред него е да изгради силен тим, а не да търси лидери.

„Вече работя два месеца и половина и непрекъснато обикаляме страната. Искахме да видим момчетата от набор 88, 89, 90, които са ни направили добро впечатление до този момент, да ги съберем и да видим възможностите им в една в нова за тях ситуация и атмосфера”, коментира Колев.

Специалистът добави, че целта на лагера е именно да бъдат преценени качествата на повиканите футболисти и дали те имат място в младежкия национален тим.

Колев каза още, че към този момент няма информация, че помощникът му в националния тим Асен Букарев може да заеме пост в щаба на Левски.

„От вас научавам. Ще го извикам и ще разговаряме. Ако трябва ще го глобя, че закъснява с информацията и ще преценим дали може да съчетава двете неща”, каза по случая селекционерът.

„От много години нямаме никакви успехи с младежкия национален тим, а винаги сме имали изявени момчета. Това показва, че трябва да помислим за промяна. Трябва да се опитаме да изградим силен отбор. Какво значение имат лидерите в отбор, който губи и не може да побеждава”, допълни Иван Колев.