Христолов: Изпратиха ми факс от магазин за техника
Христолов: Изпратиха ми факс от магазин за техника / netinfo
Г-н Христолов получихте ли искане за закупуване акциите на Ботев от страна на Фондация „Бъдеще за ФК Ботев 1912”?

Да, имаме получен един факс един от магазините за техника в Пловдив. Нямам представа защо от там е подаден факса, каква е тази фондация, къде е регистрирана и за какво става въпрос. На този етап с неидентифицирани обекти няма да разговарям. Когато те се идентифицират, кои са, регистрацията, да видя капитала и дали имат възможност да ни изкупят акциите. Аз също искам много работи, но когато опре до пари... И аз искам да събера топфутболисти от Европа и да направя топ отбор, ама не става. Всичко става с пари. Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш.

Готов ли сте на преговори, ако предложат адекватна цена?

Когато си изкарат регистрацията, когато видя капитала съм готов. Заявил съм от много години, че съм готов. Като видя изпълнителният директор ми става ясно, че нищо няма да излезе от цялата работа. Много шум за нищо.

Изпълнителният директор до преди няколко месеца работеше за вас – Марин Бакалов!

Той работеше против клуба през цялото време. Единствено работеше за себе си. Подлагаше динена кора на треньора. Говореше с футболистите да напускат Ботев. Той не е работил за клуба, а за себе си.

Познавате ли собствениците на фирмите учредителки на фондацията?

Не искам да споменавам фирмите, защото някой от тях не знаят за какво става дума. Това е причината да не спекулирам. Тук става дума за пари.

Освен с този факс свързвали ли са по друг начин с вас?

Не, не са се свързани. Пак повтарям, че факсът идва от голям магазин за техника. Отишъл е да си купува нещо и си е казал: „Чакай да бутна едно факсче”. От тук нататък какво да коментирам? Всеки има право да прави каквото иска. Да заблуждава общественото мнение, но когато опре за пари всички бягат. Днес не е лесно да извадиш пари.

Колко струва месечната издръжка на Ботев?

Около 100 хил. лева минимална издръжка за целия клуб от школата до представителния тим. Има и клубове с по-сериозни бюджети. Въпреки, че бюджета ни е такъв всичко в клуба е наред и футболистите са доволни.

Дисциплинарната комисия ви наложи нов мач без публика, а Георги Градев каза, че ще ви посъветва да обжалвате в Лозана. Ще го направите ли?

Да, ще го направим. Ще го обжалваме, защото нещата тук са тенденциозни.

Кого ще подкрепите на предстоящия конгрес на БФС?

От другата седмица ще ме питате и ще ви кажа.