Гибона: Не трябва да лежим на медалите си
Гибона: Не трябва да лежим на медалите си / netinfo
Точно два месеца, след като каза: „След големите постижения идват големите падения”, Пламен Константинов сподели: „Трябва да сме реалисти, имаме отбор, който може да изчезне след няколко контузии. Не трябва да лежим да бронзовите си медали от Световното преди 6 месеца!”

Капитанът на националния ни отбор разкри пред Гонг, че все още не е решил дали ще прекрати почивката си в представителния ни тим и ще се върне в състава за първите мачове срещу Аржентина и Китай от Световната лига.

„Не съм решил, още мисля, не съм уверен, защото имам сериозни планове и отговорности за следващия месец. Не съм в оптимално добро състояние, но не съм и разчитал да бъда сега готов за игра. Близо месец не съм тренирал пълноценно. Контузията ми не е напълно отшумяла – не играх и на последните мачове за Газпром (Сургутский район) заради разкъсване на четириглавия мускул на дясното бедро.”

Пламен днес бе в Москва, където имаше разговор с президента на руския си тим. Утре Гибона се прибира у нас.

Интересът към Пламен Константинов е голям – от Италия, Русия и Полша! „Възможно е да се върна и в Ястражебский Вийгел, големият им плюс е участието в Шампионската лига догодина. Но не съм решил. Обмислям и изчаквам. Имам доста варианти за Русия и Италия.”

И пак за националния отбор Пламен Константинов сподели, че трябва внимателно да се прецени, кое състезание е по-важно и с приоритет, за да не се стигне до провал на няколко фронта.

„Ако сме в сравнително добро състояние не трябва да имаме проблеми да се класираме за финалите на Световната лига. Ние не сме обаче Италия, Бразилия, и дори Полша – нямаме такова количество качествени състезатели. Контузиите ни водят до сериозен срив. Необходимо е да отчетем този факт, а не трябва да бием тъпана, че сме трети в света. Не сме задължени да мачкаме наред, и да смятаме, че всички ще ни лягат по гръб. Реалисти трябва да бъдем! Евро2007 е на по-преден план от Лигата. То ни отваря пътя към Световната купа и Олимпиадата. Това е най-важното! Трябва да го осъзнаем, а не да се хвърляме и в двете, за да не се стигне до нулата!” завърши Константинов.