Федерер не даде шанс на Григор
Федерер не даде шанс на Григор / снимка: Guliver/Getty Images

Роджър Федерер се класира за финала на тенис турнира в Бризбейн, след като по категоричен начин спечели срещу най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров.

За първи път в съперничеството им не се стигна до тайбрек, като швейцарският гений се наложи с 6:2, 6:2.

Така в неделя той ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич, който по-рано отстрани Кей Нишикори в изтощителен двубой, преминал през три тайбрека.

Федерер също така запазва 100-процентовия си актив срещу Григор, който загуби и трите си сблъсъка с 33-годишния тенис великан. За разлика от предните два случая обаче този път Димитров беше бледа сянка на себе си и допусна повече от 20 непредизвикани грешки, които се оказаха голямата разлика в срещата.

Подробности четете в Gong.bg

Федерер беше умерен в емоциите си след победата над Григор Димитров. „Много съм доволен от мача, мисля, че се справих добре. Продължих инерцията от предишния си двубой. Григор ще има много шансове през годината", каза Роджър.

„Сега усещам корта по-добре, свикнах с него, правя правилните неща, взимам добри решения. Главата ми е чиста, много съм уверен за финала. Димитров е още много млад, ще видим как ще се справи."

„Много съм горд от постижението си (има предвид своята победа номер 999 - б.р.). Надявам се хилядната да дойде в Австралия, ако не тук, то поне в първия кръг на Аустрелиън Оупън", добави още Федерер.