Двама от Гвинея в Черноморец
Двама от Гвинея в Черноморец / netinfo

Двама африкански футболисти от Гвинея-Конакри пристигнаха на проби в бургаския Черноморец ден преди двубоя с Хит (Нова Горица). Това разкри за Гонг старши треньорът на „акулите” Димитър Димитров.

Става въпрос за нападател и полузащитник, които идват с визитката на национали. Националният отбор на Гвинея-Конакри заема 39-то място в световната ранглиста и 6-то в африканската, като изпреварва дори тимове като Сенегал и Тунис.

„Сега те не могат да тренират при нас, тъй като се готвим за мача. Това ще стане идната седмица и ще преценя дали могат да останат. Специално за тях ще организираме и контрола в средата на седмицата”, коментира Димитър Димитров.

Бургаският специалист заяви, че желае „суха” победа за своя състав срещу Хит (Нова Горица). „Каквато и да е победа без да допуснем гол ще ни удовлетвори. Имаме няколко контузени основни футболисти като Марсио, Костадин Дяков, Николай Николов, Георги Божилов и Веселин Пенев. Лекарите ще кажат кой може да се възстанови за реванша и дали трябва да се рискува”, заяви още Херо.

В утрешния мач новото попълнение Любомир Божинов няма да започне като титуляр, тъй като няма достатъчно тренировки с Черноморец, но Димитър Димитров заяви, че ще разчита на него, ако се наложи.