Донта Смит може да стане съотборник на Деян Иванов
Донта Смит може да стане съотборник на Деян Иванов / netinfo
Бившият баскетболист на ЛукОйл Академик Донта Смит и националът Деян Иванов могат да станат съотборници в хърватския КК Задар, пише bulgarianbasket.com.

Американецът Смит контузи коляното си в началото на декември миналия сезон в двубоя срещу френския По Ортез за купа УЛЕБ. Травмата се оказа доста сериозна, след което играчът замина да се лекува в САЩ и така и не се завърна. Донта Смит претърпя операция на коляното, която бе извършена в Атланта.

Контрактът му с ЛукОйл Академик бе прекратен, а неговото място при „студентите” бе заето от братовчеда му Лари О’Банън. До края на сезона Смит не успя да превъзмогне контузията и не се появи в нито един официален мач.

КК Задар завърши втори в редовния сезон в Адриатическата лига и игра на полуфиналите в надпреварата, а по-късно спечели шампионата на Хърватия. Точно преди две седмици отборът подписа с българския национал Деян Иванов.

Задар попадна в група А на новата Еврокъп заедно с отборите на Роан, Маруси и победителя от потока Билбао Баскет /Шоле/АСК Рига.