Детройт с първа победа за сезона
Детройт с първа победа за сезона / netinfo

Шампионът Детройт взе първа победа за сезона след 3:2 като гост на Отава. Носителят на купа "Стенли" стартира кампанията с домакинско поражение от Торонто, но този път не допусна изненада срещу друг канадски тим.

Йохан Францен реализира два гола за успеха на момчетата на Майк Бабкок, включително и победния 77 секунди преди края. Вратарят на домакините Мартин Гербер отрази 38 удара, но не успя да спаси отбора си от загуба. Ню Йорк Рейнджърс записа най-добрия си старт на сезона от 25 години насам, след като победи Филаделфия като гост с 4:3.

Така Рейнджърс регистрира четвърти успех от четири мача и за първи път започва толкова силно от сезон 1983/1984, когато спечели първите си пет мача. Гостите си осигуриха победата след четири безответни гола в първата част. Руското дясно крило Николай Жердев завърши с гол и асистенция за успеха.

Монреал размаза Торонто като гост с 6:1 в канадското дерби. Сергей Костицин се отличи с два гола и асистенция, а Алекс Тангей добави попадение и три асистенции за успеха. С гол на Зак Парайс 37,6 секунди преди края на продължението Ню Джърси се наложи с 2:1 над финалиста за купа "Стенли" Питсбърг като гост.

Вратарят на домакините Марк-Андре Флюри отрази 46 удара. Стражът на гостите Мартен Бродьо пък трябваше да отразява само 14 изстрела при успеха. Така 36-годишният Бродьо, четирикратен носител на "Везина Трофи" за най-добър вратар в лигата, записа 540-ата победа в кариерата си и се доближи на 11 от рекордьора Патрик Роа.

Тампа пропиля аванс от три гола и загуби с 3:4 след продължение от гостуващия Каролина. Ерик Стаал реализира два гола за победителите, включително и решаващото попадение 23,6 секунди преди края на допълнителното време.