Боримиров готов за война със съдиите
Боримиров готов за война със съдиите / netinfo
Спортният директор на Левски Даниел Боримиров заяви, че е подготвен за война със съдийството в България. Началникът от „Герена” бе гост на дискусионното студио „Футбол.бг”.

„Ако съдиите поискат война, аз съм готов за такава битка. Не се притеснявам от подобно нещо. Изискването ми към тях е само едно. Да свирят, според правилата на играта. Да отсъждат това, което виждат на терена”, отсече Боримиров, който в последно време е крайно недоволен от съдийството в мачовете на Левски.

„Нашият отбор бе ощетен в последните четири срещи. Това не го приемам за нормално. Вчера съдията мереше с различен аршин в мача ни срещу Спартак Варна. Мисля, че го нарекох некадърен, а не безкадърен, но ако е така, значи съм направил фонетична грешка”, продължи спортният директор на „сините” от София.

„За осем години в Германия, нито веднъж не съм си позволявал да коментирам съдийството. Просто не са ми давали повод да го правя. Случвало се е шефове на клубовете да казват мнението си, но нищо повече. Там манталитетът е друг, а се коментират най-много грешките на един съдия. Тук пропуските на реферите са много по-големи”, спомена още бившият полузащитник на Левски, Мюнхен 1860 и националния тим на България.

„Напълно нормално е да защитавам отбора си. В България всеки коментира Левски, а на мен това не ми харесва. В А група има още 15 отбора, но всичко започва и свършва с Левски”, отбеляза още Даниел Боримиров.