Бойко Борисов: Нов национален стадион няма да има
Бойко Борисов: Нов национален стадион няма да има / Sofia Photo Agency

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че нов национален стадион няма да бъде изграждан, въпреки широко афишираните в последните няколко години намерения за изграждането на такъв.

Премиерът смята, че в момента няма нужда от построяването на ново и модерно съоръжение, тъй като то ще пустее, като изненадващо даде пример с новия национален стадион в Букурещ.

„Нужда от нов национален стадион няма. Виждате, че не ходят хора на мачовете. За какво да строим нов национален стадион? Да ходят по 800 човека на мач ли? И сега си имаме стадион, който може да се използва. Стадионът в Букурещ в момента пустее, при залата е друго, там има и състезания, идват и певци“, заяви Борисов, който бе гост в предаването „Пред банята" по ТВ7.

Въпреки думите на министър-председателя, на Арена Национала Букурещ обаче се играят множество мачове и то пред доста публика. Вчера например там се състоя едно от дербитата на Букурещ - между Стяуа и Динамо, като по трибуните имаше 49 112 зрители. През пролетта новото съоръжението прие и финала на Лига Европа, а също така е домакин и на концерти на световни музикални звезди.

„Построихме залата в София и сега виждате какви надпревари се провеждат там. В Пловдив сега завършваме покрива на залата, за да може зимата да се работи вътре, тя е за 10 000 зрители, втора зала. В Русе се прави нова зала, която също е готова до покрив, в Ботевград е на покрив и остава да дадем още пари, за да се завършат. Сега на Ямбол ще дадем 6,5 милиона лева, залата там от 30 години не е пипана“, заяви Бойко Борисов.